Pasta med julesalat, salsiccia, chili og parmesan
22. september 2022
af
Mikkel Karstad.
Foto: Anders Schønnemann
Du behøver ikke ret mange ingredienser for at skabe en smagfuld pastaret, der har det hele: umami fra parmesan, styrke fra chili og bitterhed fra julesalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Skær salsicciapølserne op på langs, og træk skindet af. Tag fyldet ud af pølserme, og fordel det i små stykker.
Rist salsicciafyldet i en gryde med halvdelen af olien i 2-3 minutter, til det er let gyldent, og lidt af fedtet er stegt væk.
Skyl julesalaten, og hak den groft. Snit chili og hvidløg fint.
Sautér salat, chili og hvidløg i gryden med salsicciafyldet i 4-5 minutter, til salaten er faldet helt sammen og har taget smag fra de andre ingredienser. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Kog pastaen al dente i 2-3 minutter i det letsaltede vand, Vend det grundigt med salsicciablandingen. Vend ⅔ af parmesanen i, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Anret pasta på tallerkener, drys med resten af parmesanen, og dryp olivenolie på toppen. Servér med det samme, mens pastaen er varm.
Tip!
I stedet for julesalat kan du bruge ruccola eller spinat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk