Pasta med grønkålspesto og pancetta
27. januar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Den struttende sunde pesto komplementerer pastaen, men smager også vidunderligt på egen hånd.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist pinjekernerne på en tør, varm pande. Blend grønkål, persille, ristede pinjekerner og hvidløgsfed i en multihakker eller foodprocessor.
Riv ca. 1 tsk. citronskal, og pres 1-2 spsk. citronsaft. Kom pecorino, citronskal, citronsaft og olivenolie ned i kålblandingen, og blend det hele til en grov pesto. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Steg pancettaen sprød på panden. Kog spaghettien al dente i letsaltet vand som anvist på emballagen. Hæld vandet fra, og bland pastaen med pestoen.
Fordel i 4 dybe tallerkener, og servér med sprød pancetta og ekstra revet pecorino på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk