Pasta med gris og salvie

Hurtig hverdagsmad behøver ikke være kedeligt, og du kan godt komme langt med få ingredienser. Denne opskrift på pasta med gris opfylder begge krav!

Pasta med gris og salvie
0-30 min.

(0)

7. maj 2025 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Pasta med gris og salvie

pasta (f.eks. spaghetti)
300 g
nakkekoteletter
2
olivenolie til stegning
3 spsk.
salt og peber
gulerødder
2
bladselleri
2 stilke
hvidløg
2 fed
salvie
5 stilke
salt og peber

Til servering

parmesan
Evt. blandet grøn salat

Sådan gør du

Pasta med gris og salvie

Kog pastaen al dente efter pakkens anvisninger.
Skær koteletterne i små tern. Steg dem i rigeligt olie i en dyb pande i 4-6 minutter. Krydr med salt og peber.
Skær gulerødderne i små tern. Snit bladselleri, pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Hæld det hele på panden med gris, og steg i 2-4 minutter.
Afdryp pastaen, men gem en del af kogevandet. Vend pasta med gris, grønt og snittede salvieblade, 1-2 dl pastavand og lidt olie, og lad det hele simre sammen i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber.

Servering

Servér retten i dybe tallerkner med et gavmildt drys parmesan. Giv evt. en sprød salat til.

Tip!

Pasta skal koges i rigeligt og ret-så-saltet vand. Husk at bruge pastavandet som sauce når du samler din ret. Det salte pastavand med stivelsen fra pastaen og en god olivenolie gør hele foreskellen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'