Pasta med friske tomater, chili og hvidløg
27. oktober 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Det italienske køkken kan noget med enkel elegance – som her, hvor du på 10 minutter kan lave en virkelig lækker pastaret med den fine linguine-pasta, friske tomater og stærke smagsgivere som chili og hvidløg. Top med parmesan og persille for at gøre retten komplet.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog pastaen al dente efter anvisningen på pakken.
Snit chili fint, og hak hvidløg. Sautér begge dele i et par minutter i olivenolie.
Hak imens tomaterne groft.
Kom tomaterne ved chili-hvidløg-blandingen, og steg det hele i 2-3 minutter ved god varme.
Krydr blandingen med salt, peber og balsamico.
Hæld vandet fra pastaen, og bland den straks med tomater, chili og hvidløg.
Servér retten straks godt drysset med revet parmesan og hakket persille.
Tip!
Skal man salte pastaen på ægte italiensk manér – og få pastaens smag rigtigt frem – skal man ikke spare på mængden af salt i vandet. En tommelfingerregel er 1 spsk. salt per 1 liter vand. Husk, at meget af saltet alligevel hældes ud med vandet. Tilsæt i øvrigt først saltet, når vandet koger, men før du tilføjer pastaen. Tilsætter du det, når du putter gryden på blusset, forlænges kogetiden nemlig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk