Pasta med blomkål og gorgonzola
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Med masser af god ost og kun få andre ingredienser kan du hurtigt trylle en simpel, men lækker og nem pastaret frem.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på emballagen. Afdryp.
Rens blomkålen, og del den i små buketter. Skær de største af buketterne i tykke skiver.
Skyl grønkål grundigt. Riv bladene fra den grove stok, og skær dem i mindre stykker.
Bring madlavningsfløde i kog i en gryde. Riv skallen af citronen. Damp blomkålen i fløden i ca. 3 minutter. Vend grønkål og fintrevet citronskal i blomkålen, og lad det koge videre i ca. 10 minutter, til grønkålen er mør.
Vend den friskkogte, afdryppede pasta godt sammen med blomkåls- og grønkålsblandingen. Smag til med salt og peber.
Fordel pastaretten i varme, dybe tallerkener, smuldr blåskimmelost henover, så den smelter i pastaen, og servér straks retten med lunet brød til.
Tip!
I stedet for gorgonzola kan du bruge flødeost natural, som hele familien kan lide.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk