Pasta med blåmuslinger, porrer og urter
28. november 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Pastaen får den dejligste smag fra muslinger, grøntsager, hvidvin og fløde. Servér retten med godt brød til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl muslingerne, og tjek, at de allesammen er lukkede og hele.<br />
Kassér dem, der evt. er åbne, og dem, der ikke lukker ved et let bank mod bordpladen.
Kog pastaen al dente i en gryde med letsaltet vand efter anvisningen på pakken.
Pil og hak skalotteløg, og rens og snit porre og bladselleri.<br />
Skræl gulerødder, og skær dem først i kvarte og dernæst i skiver. Sautér grøntsagerne i olivenolie på en sauterepande et par minutter.
Hæld hvidvin og fløde i gryden, og kop det op. Hæld muslinger i, og læg låg på gryden. Lad det hele simre 4 minutter under låg.
Kassér de muslinger, som ikke er åbne, og vend muslingegryden med friskkogt pasta.
Smag til med salt og peber, drys godt med skyllet, hakket persille, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk