Pasta med bagte tomater, fetacreme og serranoskinke
4. maj 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Når tomater og feta får en tur i ovnen, bliver det til den skønneste creme. Enkel og lækker hverdagsmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
Vend tomater, løg og hvidløg sammen med olie, salt og peber i en skål.
Hæld det hele i et ovnfad, og smuldr fetaost over. Dryp med ekstra olie. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
Kog pasta efter anvisningen på emballagen. Afdryp.
Tag fadet ud af ovnen, tilsæt en ½ dl vand, og mos det hele godt sammen med en gaffel. Vend den kogte pasta med bagte tomater og fetacreme.
Del skinken i mindre stykker, og pluk basilikum groft. Fordel lidt skinke, basilikum og et drys chiliflager over pastaretten. Servér med oliven og resten af skinken.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk