Pasta med bacon, svampe og gremolata
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
En lækker og nem pastaret med sprød bacon, svampe og gremolata.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog pastaen al dente i letsaltet vand efter anvisningen på pakken.
Steg bacontern sprøde på en tør pande, og hæld fedtet fra. Lad baconternene dryppe af på et stykke fedtsugende papir.
Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Steg svampene i olie på en pande i 3-4 minutter. Tilsæt baconternene, og steg i yderligere 1-2 minutter.
Skyl og hak persille. Hak hvidløg og og citronskal fint, og bland de 3 ingredienser sammen.
Vend pastaen sammen med svampe og bacon, og anret på tallerkener. Drys med gremolata og friskrevet parmesan. Servér med lunt brød.
Tip!
Gremolata er en italiensk betegnelse for et smagfuldt drys, der som udgangspunkt altid indeholder friske krydderurter og revet citrusskal. Svampene leverer en skøn umamismag sammen med bacon og parmesan, der også står for den salte smag. Det bitre strejf kommer i nogen grad fra persille og i høj grad fra citronskallen, som også leverer en diskret syrlighed. Sødmen stammer sjovt nok fra baconen, som – når den bliver stegt på panden – karamelliserer en anelse og derved udvikler sødlige undertoner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk