Pasta med bacon, savojkål og mozzarella
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Pasta med bacon og savojkål er en super nem pastaret, du hurtigt kan lave på i en travl hverdag.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern de yderste, grove blade fra savojkålen, og snit kålen meget fint.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør, varm pande. Steg herefter baconternene sprøde på panden, og lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir.
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Læg savojkålen ned i pastavandet, og lad kålen koge med de sidste 2 minutter.
Hæld pasta og savojkål over i et dørslag efter endt kogetid, ryst dørslaget godt, og hæld indholdet tilbage i gryden.
Skær mozzarella i mindre stykker.
Bland den friskkogte pasta og savojkål med pinjekerner, bacon og mozzarella. Smag til med salt og peber, og server straks.
Tip!
Blomkål, savojkål, rødkål, spidskål, hvidkål, broccoli, blomkål ... Kålfamilien er stor og forskelligartet, men ens for alle kåltyper er, at de er ekstremt næringsholdige og forsyner os med bl.a. C-vitamin, kalk og betacaroten. Samtidig er kål en af de billigste grøntsager, vi har, og et enkelt kålhoved rækker forbløffende langt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk