Pasta med bacon og søde kartofler
15. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Bag det meste af retten i ovnen, og vend til sidst det hele sammen med kogt pasta. Det er nem hverdagsmad, som hele familien elsker!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette tern. Skær baconstykket i ca. 1 cm tykke skiver, og skær skiverne i mindre stykker.
Fordel porrer, søde kartofler og bacon på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, krydr med rosmarin og lidt salt, og vend det hele godt sammen.
Steg det hele i ovnen i ca. 25 minutter, til baconen er sprød, og grøntsagerne er let møre.
Skyl grønkålen, fjern den grove stilk, og hak kålen fint. Fordel grønkålen oven på grøntsager og bacon, og sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 5 minutter.
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Afdryp pastaen i en sigte, og hæld den tilbage i gryden.
Tag bagepladen ud af ovnen, og hæld bacon, grøntsager og grønkål i gryden med pasta. Tilsæt halvdelen af parmesanen og lidt fintrevet citronskal, og vend det hele forsigtigt sammen. Smag til med salt og peber.
Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med resten af parmesanen. Servér evt. med brød.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk