Pasta med aubergine, tomat og parmesan
Tomat og aubergine smager skønt sammen. Her får grøntsagerne selskab af friske krydderurter og masser af parmesan. Retten kaldes også pasta romana.

0-30 min.
(4)
16. december 2019 af Julie HeyFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- auberginer
- 2
- løg
- 1
- olivenolie
- 3 spsk.
- tomater
- 500 g
- hvidløg
- 2 fed
- koncentreret tomatpuré
- 2 spsk.
- frisk timian
- 1 potter
- frisk rosmarin
- 4 stilke
- rørsukker
- ½ spsk.
- salt og peber
- frisk pasta
- 500 g
- friskhøvlet parmesan
- 100 g
Sådan gør du
Skær auberginerne i tern. Pil løget, og hak det fint.
Kom auberginer og løg i en gryde med olie, og rist dem møre i 10 minutter.
Halvér tomaterne, fjern kernerne, og skær tomatkødet i strimler.
Tilsæt tomater, presset hvidløg, tomatpuré, krydderier og sukker i gryden. Kog ind i 10 minutter, og smag til med salt og peber.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Servér med tomatsaucen og masser af frisk parmesan.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner