Pasta i fad a la bolognese
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Giv den sædvanlige kødsauce et ekstra skud luksus ved at bage hele herligheden i ovnen og toppe med smeltet mozzarella.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Rens og snit bladselleri. Steg det hele i olie i en stor gryde, til løgene er klare.
Tilsæt oksekød, krydderier, salt og peber, og steg, til kødet er brunet. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og rødvin i gryden, og rør godt.
Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter, og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 175°. Kog pastaen al dente efter anvisningen på pakken, og vend den i kødsaucen. Hæld det hele i et ovnfast fad, og fordel mozzarella ovenpå.
Bag retten i ovnen i 20 minutter, til osten er gylden. Servér med groft brød, og top med skyllet rucolasalat dryppet let med olie.
Tip!
Hvis du har en god rest kogt pasta fra dagen før, kan du bruge den i stedet for at koge nyt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk