Pasta carbonara med porre og grønne asparges
19. juli 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Denne italienske klassiker bindes sammen af æggeblommer og parmesan og ikke af fløde, som mange fejlagtigt tror. Her kommer den med ekstra grønt i form af porre og grønne asparges.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær bacon i strimler. Rens porre, og skær den i tynde skiver. Bræk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær aspargesene i mindre stykker.
Steg bacon let sprød på en varm pande. Tilsæt porre og asparges, og steg videre, til baconen er sprød. Afdryp på fedtsugende papir.
Kog pastaen i en stor gryde med letsaltet vand efter anvisning på emballagen. Rør æggeblommer og fintrevet parmesan sammen i en skål.
Afdryp pastaen i en sigte, men gem 1 dl af kogevandet. Hæld pastaen tilbage i den varme gryde sammen med bacon, porre, asparges, æggeblanding og det gemte pastakogevand. Vend det hele forsigtigt sammen med en tang eller 2 gafler – varmen fra gryden og pastaen får æggeblandingen til at tykne, så den hænger fast på pastaen. Smag til med salt og peber.
Anret pastaretten i dybe tallerkener, og drys med kørvel og evt. ekstra parmesan.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk