Pasta carbonara med porre og grønne asparges

19. juli 2023 af .

Foto: Peter Kam

Denne italienske klassiker bindes sammen af æggeblommer og parmesan og ikke af fløde, som mange fejlagtigt tror. Her kommer den med ekstra grønt i form af porre og grønne asparges.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær bacon i strimler. Rens porre, og skær den i tynde skiver. Bræk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær aspargesene i mindre stykker.
Steg bacon let sprød på en varm pande. Tilsæt porre og asparges, og steg videre, til baconen er sprød. Afdryp på fedtsugende papir.
Kog pastaen i en stor gryde med letsaltet vand efter anvisning på emballagen. Rør æggeblommer og fintrevet parmesan sammen i en skål.
Afdryp pastaen i en sigte, men gem 1 dl af kogevandet. Hæld pastaen tilbage i den varme gryde sammen med bacon, porre, asparges, æggeblanding og det gemte pastakogevand. Vend det hele forsigtigt sammen med en tang eller 2 gafler – varmen fra gryden og pastaen får æggeblandingen til at tykne, så den hænger fast på pastaen. Smag til med salt og peber.
Anret pastaretten i dybe tallerkener, og drys med kørvel og evt. ekstra parmesan.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar