Pasta cacio e pepe

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Det lyder ret flot på italiensk. På dansk siger vi bare spaghetti med ost og peber – og det holder hver eneste gang.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, i rigeligt saltet vand.
Vend smørret i spaghettien, lad det smelte, og sluk for varmen.
Hæld olien på en stor pande sammen med den nykogte, afdryppede spaghetti og et par store skefulde af pastavandet (gem resten af pastavandet, hvis du evt. får brug for mere).
Riv parmesan over pastaen, og kværn en generøs mængde peber over. Rør forsigtigt rundt, til ost, smør, spaghetti og pastavand er blevet til en cremet ret.
Servér spaghettien med det samme, pyntet med parmesan og peber fra kværn.

Tip!

Vær ikke bange for at salte pastavandet godt. Det meste havner alligevel i køkkenvasken, og pastaen smager ikke af meget uden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar