Pasta cacio e pepe
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Det lyder ret flot på italiensk. På dansk siger vi bare spaghetti med ost og peber – og det holder hver eneste gang.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, i rigeligt saltet vand.
Vend smørret i spaghettien, lad det smelte, og sluk for varmen.
Hæld olien på en stor pande sammen med den nykogte, afdryppede spaghetti og et par store skefulde af pastavandet (gem resten af pastavandet, hvis du evt. får brug for mere).
Riv parmesan over pastaen, og kværn en generøs mængde peber over. Rør forsigtigt rundt, til ost, smør, spaghetti og pastavand er blevet til en cremet ret.
Servér spaghettien med det samme, pyntet med parmesan og peber fra kværn.
Tip!
Vær ikke bange for at salte pastavandet godt. Det meste havner alligevel i køkkenvasken, og pastaen smager ikke af meget uden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk