Pasta bolognese med rødvin og fløde
6. februar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En italiensk klassiker, som aldrig går af mode, og som kan serveres til både hverdag og fest.
Bemærk
Simretid: Mindst 40 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg fint. Skræl gulerødder, skyl bladselleri, og skær begge dele i små tern.
Opvarm en gryde med olie, og steg løg, gulerødder og bladselleri i 2-3 minutter ved middel varme. Tilsæt oksekød, og brun det godt. Tilsæt krydderier, tomatpuré og rødvin, og lad rødvinen koge ind.
Tilsæt hakkede tomater og bouillon, og bring saucen i kog. Skru ned til lav varme, læg låg på gryden, og lad bolognesen småkoge i mindst 40 minutter – gerne op til 3 timer, hvis du har god tid.
Rund saucen af med lidt piskefløde, og smag til med sukker, salt og peber.
Kog pasta efter anvisning på emballagen, og afdryp i en sigte. Anret pasta og bolognese i dybe tallerkener, og drys med friskrevet parmesan. Pynt evt. med bredbladet persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk