Pasta bolognese med rødvin og fløde

6. februar 2023 af .

Foto: Peter Kam

En italiensk klassiker, som aldrig går af mode, og som kan serveres til både hverdag og fest.

Bemærk
Simretid: Mindst 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg fint. Skræl gulerødder, skyl bladselleri, og skær begge dele i små tern.
Opvarm en gryde med olie, og steg løg, gulerødder og bladselleri i 2-3 minutter ved middel varme. Tilsæt oksekød, og brun det godt. Tilsæt krydderier, tomatpuré og rødvin, og lad rødvinen koge ind.
Tilsæt hakkede tomater og bouillon, og bring saucen i kog. Skru ned til lav varme, læg låg på gryden, og lad bolognesen småkoge i mindst 40 minutter – gerne op til 3 timer, hvis du har god tid.
Rund saucen af med lidt piskefløde, og smag til med sukker, salt og peber.
Kog pasta efter anvisning på emballagen, og afdryp i en sigte. Anret pasta og bolognese i dybe tallerkener, og drys med friskrevet parmesan. Pynt evt. med bredbladet persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar