Pasta bolognese med ekstra grøntsager
27. januar 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Her er den italienske klassiker piftet op med ekstra grøntsager.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skyl rosmarin, og hak den fint.
Steg løg, hvidløg og rosmarin i olie i en gryde i 2 minutter.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Skyl aubergine, og skær den i små tern. Skyl selleri, og skær dem i tynde skiver.
Tilsæt gulerødder, aubergine og selleri i gryden, og steg det i 5 minutter. Tilsæt hakket oksekød, og steg det yderligere i 5 minutter.
Blend de soltørrede og hakkede tomater i en blender, og vend tomater og rødvin i gryden. Lad bolognesen simre under låg i ca. 1 time. Smag til med salt og peber.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Servér bolognesen sammen med pasta og frisk basilikum. Drys revet parmesan på toppen.
Tip!
Skal det gå lidt hurtigt, er det nok, at bolognesen simrer i 20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk