Pasta bolognese
24. december 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Pasta bolognese er et hit i alle aldre. Laver du den med flere slags tomater og en god portion tålmodighed, bliver den ekstra lækker.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skyl rosmarin, og hak det fint. Skær bacon i små stykker. Steg løg, hvidløg, bacon og rosmarin i olie i en gryde i 4 minutter.
Skræl gulerødderne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Steg gulerødderne i gryden i 2 minutter.
Tilsæt det hakkede oksekød i gryden, og steg det sammen med de andre ingredienser i 4 minutter.
Blend de soltørrede og hakkede tomater i en blender, og hæld de blendede tomater og rødvin i gryden.
Lad indholdet simre i gryden under låg i ca. 1 time. Smag bolognesen til med salt og peber.
Kog pastaen efter anvisning på pakken, og servér den sammen med bolognesen.
Skyl basilikumbladene, og riv parmesan på et rivejern. Drys basilikum og parmesan over bolognesen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Vil du servere en klassisk spaghetti bolgonese?Få opskriften her!
Powered by Froala Editor