Pasta alla puttanesca med cherrytomater

25. september 2020 af .

Foto: Maria Warnke Nørregaard

I pastaens hjemland Italien er den her Pasta alla puttanesca populær. Majoriteten af ingredienserne kan du finde i supermarkedet året rundt, men vil du gøre retten lidt mere sommerlig, smager den skønt med friske cherrytomater.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil hvidløg, og skyl chilien. Hak hvidløg og chili fint.
Blend ansjoser og halvdelen af de sorte oliven groft i en blender.
Steg hvidløg og chili i olie i en pande i 2 minutter. Tilsæt de blendede ansjoser og oliven, de hele oliven og kapers, og steg det i 2 minutter.
Skyl tomaterne, og tilsæt dem i panden sammen med tomatpuré. Lad blandingen simre på medium varme i 15 minutter.
Kog spaghettien efter anvisning på pakken.
Skyl citronen, og riv skallen. Hæld vandet fra spaghettien, og tilsæt spaghetti og citronskal i panden. Vend ingredienserne sammen, og smag det til med salt og peber.
Skyl og hak persillen fint, og riv parmesanen groft. Drys persille og parmesan over spaghettien, og servér den straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar