Pasta al pomodoro med burrata
17. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Solmodne cherrytomater, god spaghetti og rigeligt med frisk basilikum. Mere skal der ikke til for at lave en pasta al pomodoro, der er mindst lige så god, som den du får serveret på hyggelige italienske restauranter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie på en pande i 2 minutter. Hæld rødvin på panden. Kog vinen ind, til mængden er halveret.
Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, oregano og chiliflager. Lad saucen simre i 5 minutter. Blend saucen med en stavblender, og smag den til med salt og peber.
Kog spaghettien al dente i en gryde efter anvisning på pakken. Vend spaghetti og tomatsauce sammen i gryden.
Skyl tomaterne, og halvér dem. Vend tomaterne i pastaen. Del burrataen i mindre stykker, og fordel den over pastaen.
Hæld lidt olie over pastaen. Drys med salt og peber. Skyl basilikum, og fordel den over spaghettien. Servér straks.
Tip!
Du bestemmer selv, om du vil lave denne pasta med frisk eller tørret pasta. Begge dele smager godt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk