Passionsfrugtkager med mælkechokolade-cremeaux

31. januar 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Passionsfrugt og mælkechokolade er et godt makkerpar, som smagsmæssigt supplerer hinanden virkelig godt. Kagerne kan også bages i minimuffinforme for et mere petit look.

Bemærk
Afkøling: Mindst 8 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 muffinform, gerne af silikone
1 sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Halvér passionsfrugterne, skrab frugtkødet ned i en skål, og blend det til puré med en stavblender. Hæld puréen igennem en sigte, så kerner sorteres fra. Vej puréen af, så du har 40 g i alt.
Tænd ovnen på 175°. Riv marcipan groft, og pisk den sammen med sukker og blødt smør i en skål med en elpisker til en cremet masse.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kortvarigt mellem hvert æg. Vend passionsfrugtpuré, citronsaft, hvedemel, bagepulver og salt i dejen, til den er ensartet.
Fyld hullerne i muffinformen næsten helt op med dej, og bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er let gyldne og gennembagte. Afkøl dem helt på en bagerist.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker let sammen med et piskeris i en skål.
Varm fløde og mælk op til lige under kogepunktet i en gryde, og hæld blandingen over æggeblommerne i skålen under konstant piskning.
Hæld ægge-fløde-blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83° under konstant piskning (brug et sukkertermometer).
Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet og har opnået den korrekte temperatur. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme creme.
Hæld cremen gennem en sigte og direkte ned til den smeltede mælkechokolade. Rør rundt med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til cremen samler sig og bliver flot blank. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt på køl til næste dag – mindst 8 timer.
Anret passionsfrugtkagerne på et fad. Hæld cremeauxen i sprøjteposen, og sprøjt en fin top ud på hver kage. Pynt hver kage med en chokoladekringle samt evt. rød skovsyre og spiseligt sølvstøv.<br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar