Passions-koldskål med pistaciecrunch
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Columbus Leth
Virkelig lækker koldskål med smag af passionsfrugt og toppet med sprød pistaciecrunch – en læskende dessert med tropesmag og en flot solgul farve.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, sukker, gurkemeje og vaniljekorn til en luftig blanding med en elpisker i en skål.
Del passionsfrugterne, og skrab frugtkødet ned i en minihakker. Blend det godt.
Hæld det igennem en sigte ned i skålen til den piskede æggemasse, og fold det forsigtigt sammen med en dejskraber.
Rør kærnemælk og tykmælk i. Riv skallen, og pres limefrugten. Smag koldskålen til med limesaft og -skal.
Tænd ovnen på 200°. Bland mel, grofthakkede pistacienødder, havregryn og sukker.
Smuldr smørret godt ind i melblandingen. Saml dejen med ægget.
Smuldr dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 12 minutter, til den er gylden.
Anret koldskålen med pistaciecrunch og evt. frisk passionsfrugt på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk kærnemælkskoldskål