Påskereder med påskeæg

28. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

De små flettede påskereder gemmer på et lille marcipanæg. Servér dem til eftermiddagskaffen eller som afslutning på påskefrokosten.

Bemærk
Hævetid: 1 time og 15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en lille tykbundet gryde sammen med kærnemælk. Afkøl let, og hæld blandingen i en skål. Opløs gæren deri. Tilsæt sukker, vaniljesukker, æg og salt, og rør godt sammen.
Rør melet i lidt ad gangen, og ælt til sidst dejen godt igennem. Den må gerne være lidt klistret. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Del dejen i 15 lige store stykker (vej evt. dejstykkerne. Del hvert stykke i 3, tril dem til lange pølser på ca. 20 cm, og flet dem sammen. Saml fletningerne til en lille rede, og lav et hul i midten til marcipanægget (der først lægges i reden, når de er bagt).
Sæt rederne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 15 minutter. Pensl rederne med sammenpisket æg.
Tænd ovnen på 200°, og bag rederne i en forvarmet ovn i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Afkøl rederne helt på en bagerist, og læg derefter et marcipanæg i hvert hul i rederne. Drys lidt flormelis over rederne ved servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar