Påskereder med påskeæg
28. april 2022
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
De små flettede påskereder gemmer på et lille marcipanæg. Servér dem til eftermiddagskaffen eller som afslutning på påskefrokosten.
Bemærk
Hævetid: 1 time og 15 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en lille tykbundet gryde sammen med kærnemælk. Afkøl let, og hæld blandingen i en skål. Opløs gæren deri. Tilsæt sukker, vaniljesukker, æg og salt, og rør godt sammen.
Rør melet i lidt ad gangen, og ælt til sidst dejen godt igennem. Den må gerne være lidt klistret. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Del dejen i 15 lige store stykker (vej evt. dejstykkerne. Del hvert stykke i 3, tril dem til lange pølser på ca. 20 cm, og flet dem sammen. Saml fletningerne til en lille rede, og lav et hul i midten til marcipanægget (der først lægges i reden, når de er bagt).
Sæt rederne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 15 minutter. Pensl rederne med sammenpisket æg.
Tænd ovnen på 200°, og bag rederne i en forvarmet ovn i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Afkøl rederne helt på en bagerist, og læg derefter et marcipanæg i hvert hul i rederne. Drys lidt flormelis over rederne ved servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk