Påskeæg med pistacie, lime og nougat

2. juli 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Findes der noget bedre end at sætte tænderne i et stort, hjemmelavet marcipanbrød? Vores påskeversion er nem at lave og smager af pistacie, lime og nougat.

Bemærk
Afkøling: I alt mindst 1 time.

Ingredienser

Udstyr

et sukkertermometer
en engangssprøjtepose eller en sprøjtepose med lille rund tylle

Sådan gør du

Blend pistacienødderne til fint mel i en blender eller foodprocessor.
Riv limeskallen fint, og pres saften ud af limefrugten. Ælt marcipan, pistaciemel, limeskal og limesaft sammen med hænderne til en fast masse.
Skær nougaten i mindre stykker, og tril dem til kugler. Del marcipanmassen i lige store stykker, og tril dem til ovale påskeæg med en kugle nougat i midten. Sæt dem på køl i 30 minutter.
Hak mælkechokoladen fint. Hæld ca. ⅔ af chokoladen i en glasskål. Smelt chokoladen over vandbad, til den når en temperatur på 45° (brug et sukkertermometer). Tag glasskålen af vandbadet, og tilsæt resten af mælkechokoladen lidt ad gangen. Rør i chokoladen, til den smelter sammen med den smeltede chokolade. Stil skålen i et koldt vandbad, til temperaturen når ned på 27°. Sæt så skålen tilbage i et varmt vandbad, til temperaturen når op på 30°-31° – brug igen et sukkertermometer. Temperaturen må IKKE overstige 31°. Nu er chokoladen tempereret og klar til brug.
Tag påskeæggene ud fra køl. Overtræk dem med tempereret mælkechokolade ved at sætte påskeægget på en gaffel over skålen med chokolade og hælde chokoladen over med en ske, til ægget er helt dækket. Sæt påskeæggene over på et fad med bagepapir, efterhånden som de bliver færdige. Lad chokoladen størkne, og sæt dem evt. på køl.
Hak pistacienødderne fint. Hak den mørke chokolade fint, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Hæld den i en engangssprøjtepose, og klip et meget lille hul i spidsen af posen. Dekorér påskeæggene med striber af mørk chokolade. Drys straks med finthakkede pistacienødder, inden chokoladen størkner.
Opbevar påskeæggene på køl indtil servering. De kan holde sig på køl i op til 1 uge.

Tip!

Brug gerne iranske pistacienødder, som har en ekstra flot og intens grøn farve.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar