Påskeæg med hvid chokolade og lakrids
9. juni 2021
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Hvid chokolade og lakrids klæder hinanden i disse små fine påskeæg, som du nemt kan lave selv. Pynt dem med kandiserede rosenblade, så bliver de ekstra elegante og lækre.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv marcipan groft i en skål. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.
Hæld chokoladen i skålen med marcipan, og rør det grundigt sammen.
Tilsæt evt. rosenvand og lakridspulver, og rør massen sammen på ny.
Form 10 små marcipanæg med hænderne. Sæt æggene i køleskabet.
Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad.
Placér marcipanæggene på en gaffel et ad gangen, og dyp dem i chokoladen. Lad æggene tørre på et stykke bagepapir.
Pynt evt. æggene med kandiserede rosenblade. Sæt påskeæggene på køl, indtil chokoladen er stivnet.
Tip!
Du kan udskifte de kandiserede roser med kandiserede hindbær eller jordbær, som du kan få i de fleste supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på påskeæg!