Påske-træstammer

26. juni 2020 af .

Foto: Philip Høpner

Træstammer er perfekte at kaste sig ud i, hvis der er kage eller wienerbrød tilovers. Til påsken passer de ekstra godt ind på kagefadet, hvis de pakkes ind i gul marcipan og får et ekstra, syrligt pift af lemoncurd.

Ingredienser

Sådan gør du

Blend kagen fint i en blender, eller riv den groft på et rivejern.
Riv marcipanen groft på et rivejern, og vend den sammen med kage, lemoncurd og rom i en skål.
Smelt chokoladen, og vend den sammen med de øvrige ingredienser.
Arbejd dejen sammen, til den er så fast, at den kan formes til pølser.
Del dejen i tre dele, og rul ruller af den. Smuldrer dejen, kan du presse rullerne lidt ekstra sammen med hænderne. Pak rullerne ind i plastikfilm, og læg dem i køleskabet i 1 time.
Bland marcipan, sirup, flormelis og pastafarve i en skål. Ælt marcipanen, så den bliver helt gul. Tilsæt evt. mere pastafarve, hvis farven er for bleg.
Del marcipanen i tre lige store stykker, og rul den tyndt ud med en kagerulle. Marcipanen skal have ca. samme længde som dejrullerne. Drys med flormelis, eller læg evt. et ark plastikfilm over og under marcipanen, hvis den klistrer til kagerullen.
Rul hver dejrulle ind i et lag marcipan, og skær marcipanen til, så den lige dækker rullen. Læg dejrullerne i fryseren i 30 minutter.
Hak chokoladen, og smelt ⅔ af den i en skål over vandbad. Tilsæt resten af den hakkede chokolade, når chokoladen i skålen er smeltet, og rør rundt, til det hele er smeltet.
Tag kagemassen ud af fryseren, og skær den i lange stykker på ca. 6 cm.
Dyp enderne af træstammerne i den smeltede chokolade. Opbevar træstammerne på køl indtil servering.

Tip!

Kan du ikke få fat på pastafarve, kan du også bruge gul konditorfarve. Du skal bruge mere konditorfarve end pastafarve, for at marcipanen bliver helt gul, så det kan være en god idé også at bruge ekstra flormelis, så marcipanen ikke bliver for fugtig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar