Parmesanris med stegte svampe og persille
15. marts 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Ja, det minder om risotto, men tilsæt lidt mere bouillon, hvis du ønsker en mere klassisk version.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil skalotteløgene, og skær dem i små tern. Pil og hak hvidløgene. Rens champignonerne, og skær dem i små tern.
Steg skalotteløg, hvidløg og champignon i olie i en gryde i 2-3 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt ris, og varm dem igennem.
Tilsæt hvidvin, og lad det simre i et par minutter. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og lad det koge undervejs. Det tager ca. 15 minutter, før risene er møre.
Skær smørret i små tern, og riv parmesan fint. Rør smør i risene. Smag til med salt og peber, og rør til sidst parmesan i.
Rens champignonerne, og skær dem i halve. Pluk og hak persillen.
Steg champignonerne gyldne i olie på en pande, og krydr med salt og peber. Vend dem med persille og fintrevet citronskal.
Servér parmesanris i dybe tallerkener, og top med stegte champignon, persille og et gavmildt drys friskrevet parmesan.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk