Parmesanris med stegte svampe og persille

15. marts 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Ja, det minder om risotto, men tilsæt lidt mere bouillon, hvis du ønsker en mere klassisk version.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil skalotteløgene, og skær dem i små tern. Pil og hak hvidløgene. Rens champignonerne, og skær dem i små tern.
Steg skalotteløg og hvidløg i olie i en gryde i 2-3 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt ris, og varm dem igennem.
Tilsæt hvidvin, og lad det simre i et par minutter. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og lad det koge undervejs. Det tager ca. 15 minutter, før risene er møre.
Skær smørret i små tern, og riv parmesan fint. Rør smør i risene. Smag til med salt og peber, og rør til sidst parmesan i.
Rens champignonerne, og skær dem i halve. Pluk og hak persillen.
Steg champignonerne gyldne i olie på en pande, og krydr med salt og peber. Vend dem med persille og fintrevet citronskal.
Servér parmesanris i dybe tallerkener, og top med stegte champignon, persille og et gavmildt drys friskrevet parmesan.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar