Parmasvøbt kylling med panzanella-salat

Har du et par skiver tørt brød tilovers? Så har du basen til italiensk panzanellasalat. Klassisk panzanellasalat kombinerer brød, tomater og oliven og serveres som tilbehør i det italienske køkken. Perfekt til for eksempel parmasvøbt kylling.

Parmasvøbt kylling med panzanella-salat
0-30 min.

(1)

17. september 2021 af Linn GrubbströmFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Parmasvøbt kylling

kyllingebrystfileter
4
salt og peber
friske mozzarellakugler
1
salvie
4 stilke
usaltede pistacienødder uden skal
20 g
parmaskinke
8 skiver

Panzanella-salat

cherrytomater
750 g
agurker
2
rødløg
1
frisk basilikum
1 potter
oliven uden sten
100 g
kapers
3 spsk.
små friske mozzarellakugler
150 g
surdejsbrød
4 skiver
olivenolie
4 spsk.

Dressing

olivenolie
3 spsk.
tørret oregano
1 tsk.
salt og peber
hvidvinseddike
2 spsk.

Sådan gør du

Parmasvøbt kylling

Tænd ovnen på 200°. Bank kyllingefileterne flade med en kødhammer eller hånden. Krydr kyllingen med salt og peber.
Skær mozzarella i skiver, og fordel skiverne i enden af kyllingen. Skyl salviebladene, og læg dem over osten. Hak nødderne groft, og drys dem over kyllingen.
Rul kyllingen sammen, og svøb to skiver skinke om den. Brug en tandstik for at få kyllingen til at holde sammen. Læg kyllingen i et ovnfast fad, og tilbered den i ovnen i 20 minutter.

Panzanella-salat

Tænd ovnen på 200°. Skyl tomater og agurk. Halvér tomaterne, og skær agurken i mindre stykker. Pil løget, og hak det fint. Skyl basilikum, og pluk bladene.
Bland tomater, agurk, løg, basilikumblade, oliven, kapers og mozzarella i en skål. Pensl brødskiverne med olie på begge sider, og bag dem i ovnen i 5 minutter. Skær brødskiverne i store tern, og drys dem over salaten.

Dressing

Bland olivenolie, oregano, salt og peber med en ske i en lille skål. Hæld langsomt eddike i skålen, imens du pisker dressingen sammen. Fordel dressingen over salaten, og servér den straks.

Tip!

Salvie er populært i det italienske køkken, og det bruges tit i retter med kød eller fed mad. Smagen af salvien modvirker den fede fornemmelsen i fjerkræ og retter med svinekød. Her passer det godt sammen med både kyllingen og mozzarellaen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'