Parmasvøbt kylling med panzanella-salat
17. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Har du et par skiver tørt brød tilovers? Så har du basen til italiensk panzanellasalat. Klassisk panzanellasalat kombinerer brød, tomater og oliven og serveres som tilbehør i det italienske køkken. Perfekt til for eksempel parmasvøbt kylling.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Bank kyllingefileterne flade med en kødhammer eller hånden. Krydr kyllingen med salt og peber.
Skær mozzarella i skiver, og fordel skiverne i enden af kyllingen. Skyl salviebladene, og læg dem over osten. Hak nødderne groft, og drys dem over kyllingen.
Rul kyllingen sammen, og svøb to skiver skinke om den. Brug en tandstik for at få kyllingen til at holde sammen. Læg kyllingen i et ovnfast fad, og tilbered den i ovnen i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Skyl tomater og agurk. Halvér tomaterne, og skær agurken i mindre stykker. Pil løget, og hak det fint. Skyl basilikum, og pluk bladene.
Bland tomater, agurk, løg, basilikumblade, oliven, kapers og mozzarella i en skål. Pensl brødskiverne med olie på begge sider, og bag dem i ovnen i 5 minutter. Skær brødskiverne i store tern, og drys dem over salaten.
Bland olivenolie, oregano, salt og peber med en ske i en lille skål. Hæld langsomt eddike i skålen, imens du pisker dressingen sammen. Fordel dressingen over salaten, og servér den straks.
Tip!
Salvie er populært i det italienske køkken, og det bruges tit i retter med kød eller fed mad. Smagen af salvien modvirker den fede fornemmelsen i fjerkræ og retter med svinekød. Her passer det godt sammen med både kyllingen og mozzarellaen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk