Parmaruller med mascarpone og basilikum
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Parmaruller er en god ret til en buffet, fordi de kan laves klar i forvejen og blot skal opbevares i fryseren indtil et par timer før servering.
Bemærk
Frysetid: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen af limefrugten. Rør mascarponen sammen med fintrevet limeskal, salt og peber.
Læg et stort stykke husholdningsfilm på køkkenbordet (ca. 35 x 35 cm),og fordel parmaskinken på husholdningsfilmen, så stykkerne ligger lidt ind over hinanden og danner en stor firkant.
Smør mascarponecremen oven på parmaskinken i et jævnt lag. Læg basilikumblade ovenpå (gem lidt til pynt),og rul parmaskinken stramt sammen som en roulade.
Pak hele parmarullen ind i husholdningsfilm, og læg den i fryseren i mindst 4 timer.
Tag parmarullen ud af fryseren et par timer før servering. Efter ca. ½ time kan rullen skæres i ca. 5 cm tykke skiver.
Skyl rucolasalaten, og tør den grundigt. Pres saften af citronen. Pisk olivenolie, citronsaft, salt og peber sammen til en dressing.
Anret rucolaen på et fad, og læg parmarullerne ovenpå. Pynt med basilikumblade, og hæld dressingen over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk