Parmapizza med cæsarsalat
9. februar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Sprød pizza og klassisk cæsarsalat i skøn forening.
Bemærk
Hævetid: 45 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gær i vand i en skål. Tilsæt sukker og olie, og rør rundt. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 45 minutter.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, del den i 2, og rul dem ud til tynde pizzabunde.
Læg bundene på hvert sit stykke bagepapir, smør dem med et tyndt lag tomatsauce, drys med revet mozzarella, og krydr med oregano, salt og peber. Fordel parmaskinke øverst.
Træk pizzaerne over på de brandvarme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gennembagte.
Skyl salaten, og hak den groft. Høvl parmesanosten i flager.
Fordel salaten på de varme pizzaer, dryp med lidt cremefraiche, og top med parmesan og klippet purløg. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk