Pariserbøf med det hele – klassisk opskrift

18. april 2021 af .

Foto: AOP

En pariserbøf er en klassisk dansk ret, hvor en hakkebøf serveres på et stykke brød med rå æggeblomme, kapers, rødbeder og peberrod på toppen. Denne opskrift er både nem og lækker!

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl bederne, og skær dem i tynde skiver. Riv tynder strimler af citronskallen, og pres saften.
Kog citronskal og -saft med sukker og eddike i en kasserolle, til sukkeret er smeltet.
Hæld den varme lage over rødbederne, og lad dem trække indtil servering.
Form kødet til bøffer, og steg dem i olivenolie. Krydr med salt og peber.
Rist brødet sprødt i lidt olivenolie. Gnid det med hvidløg, og krydr med salt. Pil og hak løg fint.
Anret bøffen på brødet, og top med kapers, peberrod, rødløg, æggeblommer og beder. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste pariserbøf

Selvom navnet siger noget andet, er pariserbøffen slet ikke fransk. Retten er nemlig dansk og hedder formentligt, som den gør, fordi den traditionelt laves på franskbrød.

Du kan servere den på franskbrød, men du kan også vælge sandwichbrød, surdejsbrød eller rugbrød. 

Skal retten hurtigt på bordet, kan du købe syltede rødbeder i stedet for at lave dem selv. 

Bøffen serveres på klassisk vis med en rå æggeblomme. Fødevarestyrrelsen fråråder ikke længere at undgå rå æg, da risikoen for salmonella er forsvindende lille. Vælg selv, om du bruger rå eller pasteuriserede æg.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar