Paprikagryde med oksekød og grøntsager
20. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En gryderet med hakket oksekød og grøntsager er både nem og lækker. Variér selv med andre grøntsager som f.eks. champignoner, spinat eller rodfrugter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget groft. Skyl peberfrugten, skræl gulerødderne, og skær begge dele i tern. Rens broccolien, og skær den i små buketter.
Skær baconen i tern, og steg dem let sprøde i olie i en gryde. Tilsæt hakket oksekød, og brun det godt i ca. 5 minutter. Tilsæt løg, 2 slags paprika, herbes de Provence, salt og peber, og steg videre i 2-3 minutter. Tilsæt tomatpuré, bouillon og fløde, og bring saucen i kog. Skru ned til middellav varme, og lad saucen småkoge i 10 minutter.
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Bland gulerødder, peberfrugt og broccoli i saucen, og varm den igennem i 5 minutter.
Grøntsagerne skal stadig være let sprøde. Smag saucen til med sukker, æbleeddike, salt og peber.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skyl og hak persillen groft, og drys den over paprikagryden sammen med tomaterne. Servér med kogte ris.
Tip!
Paprikagryden kan også serveres med frisk pasta eller kogt bulgur.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på paprikagryde