Papajasalat med tigerrejer

11. juli 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Papajaens kød er sødt og mildt, så salaten her vendes med en dressing, der indeholder gavmilde mængder chili og lime.

Bemærk
Rejerne skal trække i marinaden i mindst en time.

Ingredienser

Sådan gør du

Fjern den sorte tarm fra rejerne, hvis ikke det allerede er gjort.
Bland olie med presset hvidløg, salt og peber. Vend rejerne i marinaden, og lad dem trække køligt i mindst en time (lav gerne salaten klar imens).
Steg rejerne på en pande i den olie, der hænger ved, til de akkurat skifter farve.
Bland chilisauce, saften fra limefrugten, fiskesauce og sukker godt sammen.
Skær papaja ud i tændstiktynde bjælker. Nip bønnerne og kog dem 3-4 minutter i letsaltet vand. Afkøl dem i iskoldt vand.
Halvér tomaterne, og bland dem med papaja, bønner, spinat og dressing i en stor skål. Lad salaten trække køligt i en halv time eller længere.
Servér salaten med stegte tigerrejer og ris, og pynt med grofthakkede cashewnødder og koriander

Tip!

Papaja kan udskiftes med andre eksotiske frugter, f.eks. ananas eller mango.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar