Panzanellasalat med entrecote
30. oktober 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Det italienske køkken mestrer mange lækre retter, og den klassiske panzanellasalat er ingen undtagelse. I denne version får salaten selskab af grillet entrecote, som gør den til en fremragende aftensmad.
Bemærk
Trækketid på syltede rødløg: Mindst 1 time
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Havegrill
Sådan gør du
Pil rødløget, og skær det i skiver.
Varm sukker, vand og eddike i en gryde. Rør rundt med en ske, indtil sukkeret er helt opløst.
Bland løg og væske i et rent glas, og lad det trække i køleskabet i mindst 1 time.
Tænd op i grillen udendørs. Skyl tomater og agurk. Halvér tomaterne, og skær agurken i mindre stykker.
Skyl basilikum, og pluk bladene. Bland tomater, agurk, basilikumblade, oliven og kapers i en skål.
Pensl brødskiverne med olie på begge sider, og læg dem i yderkanten af grillen. Skær de grillede brødskiver i store tern.
Pensl kødet med olie, og gril bøfferne i 2-3 minutter på hver side på grillen. Krydr kødet med salt og peber. Pak kødet ind i alufolie i 5 minutter, og skær det derefter i tynde skiver.
Servér kødet og brødet sammen med salaten.
Bland olivenolie, tørret oregano, salt og peber med en ske i en skål.
Pil hvidløgsfedet, og riv det fint på et rivejern i skålen.
Hæld langsomt eddike i skålen, imens du pisker dressingen sammen.
Fordel dressingen over salaten, og servér den straks.
Tip!
Har du ikke en grill, kan du sagtens tilberede brødet og kødet på en grillpande eller en almindelig stegepande.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk