Panzanella-salat med fersken og syltede rødløg
28. november 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Der er ingen grund til at smide brød ud, når det bliver tørt. Brug det i stedet i en fantastisk lækker brødsalat med saftige tomater og ferskner.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløg, og skær det i papirtynde skiver, evt. på et mandolinjern. Læg løgskiverne i en skål, hæld eddike over og stil det til side.
Tænd ovnen på 180°. Riv brødet i mundrette bidder, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med salt og olie i en skål.
Dryp hvidløgsolien over brødstykkerne, vend rundt, og sæt pladen i ovnen i ca. 10 minutter, til croutonerne er sprøde og gyldne.
Slyl og skær ferskner og tomater i både, og fordel dem på et salatfad sammen med croutonerne. Riv mozzarella i mindre stykker over salaten.
Dryp olivenolie og en smule hvidvinseddike fra de syltede rødløg over salaten, og vend forsigtigt rundt.
Pynt med skovsyre og lynsyltede rødløg, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk