Panzanella – italiensk brødsalat
10. august 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Den italienske brødsalat, panzanella, får friskhed fra kapers, bladselleri og basilikum og bliver saltet af ansjosfileterne. Vælg modne tomater – gerne i forskellige farver.
Bemærk
Trækketid: 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Fjern skorpen fra brødet. Skær brødet i tern på 2 x 2 cm. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, drys med salt, og dryp med olivenolie. Rist brødet i ovnen i ca. 8 minutter, til det er gyldent og sprødt.
Skyl og halvér tomaterne, og pres indmaden ud i en skål – forsigtigt, så du ikke smadrer tomatkødet. Gem indmaden til vinaigretten.
Pil løget, og skær det i fine strimler. Rens bladselleri, og skær den i tynde skiver. Riv basilikumbladene groft. Hak ansjosfileter fint.
Bland løg, bladselleri, basilikum, ansjoser og kapers med de halve tomater i en stor skål.
Pil og hak hvidløg fint. Rør balsamico sammen med tomatindmaden, olie og hvidløg. Smag til med salt og peber.
Hæld vinaigretten over tomatsalaten, og vend det sammen med de ristede brødtern.
Lad salaten trække i 15-20 minutter, så brødet kan suge lidt af væden til sig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk