Panna cotta-tærte med hvid chokolade og rød gelé

26. februar 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Den fine juletærte byder på sprød mørdej, et cremet lag hvid chokolade-panna cotta med appelsin samt et rødt lag gelé på toppen. Den er ikke bare en fryd for øjet, men også for ganen.

Bemærk
Afkøling, mørdej: 1½ time Afkøling: Mindst 5 timer

Ingredienser

Udstyr

1 rund tærteform med løs bund, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Blend mandler til helt fint mel i en minihakker. Rør smør, flormelis og salt godt sammen til en blød smørcreme. Tilsæt æg, mandelmel og hvedemel, og saml forsigtigt dejen uden at ælte den for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl 30 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, læg den over i tærteformen, og tryk den godt fast til sider og bund. Klem overskydende dej af, så den får lige og pæne kanter. Prik tærtebunden med en gaffel, og stil den i fryseren i 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Tag den frosne tærtebund ud af fryseren, og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, til den er let gylden. Lad tærten køle helt af.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv appelsinskallen fint. Bring fløde, vaniljekorn og appelsinskal i kog i en gryde. Tag gryden af varmen, og opløs husblassen i den varme fløde.
Rør forsigtigt flødeblandingen med den hakkede chokolade i skålen med en dejskraber, til massen er ensartet. Hæld panna cotta-massen i tærtebunden, og sæt tærten på køl i mindst 3 timer, til panna cottaen har sat sig.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Varm saften op i en gryde til lige under kogepunktet. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft, til den er helt opløst. Lad saften køle af i 10 minutter, så den stadig er flydende, men ikke alt for varm.
Hæld geléen oven på tærten i en tynd stråle, så den fordeler sig jævnt. Sæt tærten tilbage på køl, til geléen har sat sig, ca. 2 timer.
Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med en stor ske. Kassér de hvide hinder. Pynt tærten med granatæblekerner, høvlet hvid chokolade samt spiseligt guldstøv.

Tip!

Kan du ikke få fat på granatæblesaft, kan du i stedet bruge koncentreret tranebærsaft.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar