Panna cotta med rom og kaffe
26. juli 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Har du drukket kaffe i Italien? For en enkel euro kan du få en lækker espresso på næsten hvert et gadehjørne. Hælder du kaffen direkte ned i panna cottaen, får du en lækker dessert, der virkelig minder om Italien.
Bemærk
Køletid: Mindst 5 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld piskefløde og kaffe i en lille gryde. Tilsæt sukker og kornene fra vaniljestangen, og lad blandingen koge ved svag varme i 10 minutter. Hæld rom i gryden.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Vrid husblas fri for vand, og rør den hurtigt ud i den varme flødeblanding.
Fordel blandingen i små glas, og sæt dem i køleskabet i mindst 5 timer.
Hak chokoladen og hasselnødderne. Drys chokolade og hasselnødder på toppen af hvert glas, og pynt panna cottaen med skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk