Panna cotta med råsyltede blåbær
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Her er den kridhvide panna cotta pyntet med blåbær, men du kan også bruge jordbær, hindbær eller kirsebær.
Bemærk
Afkøling: Mindst 2 timer (gerne natten over).
Ingredienser
Sådan gør du
Bland fløde og sukker i en kasserolle, og bring det langsomt i kog. Lad det småkoge ved svag varme i 7 minutter. Tag gryden af varmen.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Knug den let fri for vand, og pisk den ud i den varme fløde.
Hæld flødecremen i små portionsglas, og sæt dem i køleskabet, til cremen er stivnet – mindst 2 timer, men gerne natten over.
Bland blåbær og rørsukker sammen i en skål, og lad det trække, til sukkeret er opløst. Rør forsigtigt rundt i blandingen undervejs.
Fordel de råsyltede blåbær og lidt af lagen fra dem oven på de kolde, stivnede panna cottaer, og servér.
Tip!
Tilbered gerne panna cotta’en dagen før, men vent med at pynte med bær, til lige før de skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk