Panna cotta med rabarberkompot og speltknas
13. august 2021
af
Morten Schou.
Foto: Stine Christiansen
Den italienske dessert vinder hver gang! Kog en syrlig rabarberkompot til, og drys med sprød crumble af spelt, mandler og solsikkefrø.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 125°. Varm fløde, mælk, vaniljekorn og sukker op til kogepunktet i en gryde.
Pisk æggeblommerne sammen med en elpisker i en skål, og hæld den varme flødeblanding i æggeblommerne under fortsat piskning. Smag til med lidt friskrevet citronskal.
Fordel cremen i små ramekiner, og stil dem i en bradepande med vand, så det dækker ca. halvdelen af formenes yderside. Bag cremerne i ca. 1 time, til de har sat sig. Køl dem helt af.
Tænd ovnen på 140°. Rens rabarber, og skær dem i mindre stykker. Vend dem med rørsukker og vaniljekorn, og bag dem møre på en bageplade med bagepapir i ovnen i 30 minutter.
Rist solsikkekerner, speltflager og mandler på en varm tør pande, til det er gyldent. Køl det af, og hak det groft.
Servér panna cottaerne i ramekinerne, eller vend dem ud ved servering, hvis du ønsker et mere rustikt udtryk. Anret dem med rabarberkompot og speltknas.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk