Panna cotta med rabarber og lavendel
10. maj 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Den fede dessert er endnu bedre med friske, syrlige rabarber. Måske har du dem allerede i haven? Du kan lave desserten både med friske rabarber og dem fra frost.
Bemærk
Hviletid: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en skarp kniv.
Kog vaniljekorn, vaniljestang, fløde og sukker i en gryde. Tag gryden af varmen, vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde, til den er smeltet.
Sæt 6 små glas på en bakke, og fordel fløden i glassene. Lad dem hvile i køleskab i mindst 2 timer, og gerne natten over.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 minutter. Skyl og snit rabarber fint, og fordel dem i en gryde med sukker og vand.
Fordel lavendel i en tepose, og lad den koge med rabarberblandingen i gryden i 5-10 minutter. Tag teposen med lavendel op, og kassér den.
Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i den varme rabarberblanding. Lad det afkøle let.
Fordel forsigtigt rabarbertoppingen oven på panna cottaen, sæt glassene på køl, til toppingen har sig. Servér straks.
Tip!
Panna cottaen her er med en mængde husblas, så den kan spises af glasset. Vil du vende den ud, skal du give det et ekstra blad husblas. I så fald kan du evt. undlade husblas i rabarberne og bruge den som kompot.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk