Panna cotta med Campari-gelé

16. august 2020 af .

Foto: Julie Polar de Greeve

I stedet for at blive skålet i er den italienske likør her forvandlet til en smuk gelé, der omfavner den bløde panna cotta.

Bemærk
Afkøling: 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Udblød husblassen i vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland den tomme vaniljestang, vaniljekorn, fløde og flormelis i en gryde, og varm forsigtigt op til lige under kogepunktet.
Tag gryden af varmen, og tag vaniljestangen op. Knug husblassen fri for vand, og rør den i den varme flødeblanding, indtil den er opløst.
Hæld panna cotta-blandingen i små forme, skåle eller glas, og sæt dem i køleskabet i 2 timer, eller indtil massen er helt fast.
Udblød husblassen i vand i 10 minutter.
Pres saften af appelsinerne, og hæld den i en gryde sammen med Campari og sukker. Varm op til lige under kogepunktet, og rør rundt, indtil sukkeret er opløst.
Knug husblassen fri for vand, og rør den i den varme appelsinsaftsblanding, indtil den er opløst.
Sæt blandingen i køleskabet, og lad den afkøle, men ikke stivne.
Hæld geléblandingen over de kolde panna cottaer, og lad det afkøle i køleskabet i mindst 1 time, eller til geléen er blevet stiv.
Drys lidt guldstøv over desserten ved servering.

Tip!

Har du ingen Campari i barskabet, kan du bruge Aperol i stedet. Aperol minder på mange måder om Campari – samme farve, blot lidt mørkere, næsten samme duft og smag og samme indhold af sukker. Aperol har dog kun 11 % alkohol, mens Campari har 25 %.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar