Panna cotta med blommekompot og mandler
5. august 2019
af
Trine Hahnemann.
Foto: Lars Ranek
Panna cotta er en virkelig traditionel, italiensk dessert, der her er gjort lidt lettere ved hjælp af yoghurt. Blommekompotten gør den ekstra fin og velsmagende.
Bemærk
Hviletid: Panna cottaen skal stå på køl i mindst 4 timer eller natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær blommerne over i halve, tag stenene ud, og skær dem i både. Pres saften af citronen, og riv skallen.
Lad blommerne simre med sukker og citronsaft i 15 minutter. Sluk for varmen, tilsæt 1 spsk. citronskal, og afkøl.
Blød husblassen ud i koldt vand i 10 minutter.
Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud. Kog piskefløde, vaniljekorn og sukker sammen, til sukkeret er opløst.
Tag gryden af varmen, og rør busblassen i den varme fløde. Tilsæt yoghurten, og vend det hele omhyggeligt sammen.
Fordel panna cottaen i forme eller portionsglas, og stil dem tildækket på køl i 4 timer eller til næste dag.
Hak mandlerne groft, og brun dem i smørret. Servér panna cotta med blommekompotten og de ristede mandler på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk