Panna cotta med appelsin og passionsfrugt
7. maj 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Prøv en nem og uimodståelig fortolkning af den italienske dessertklassiker med en forfriskende frugtgelé øverst. Panna cotta med appelsin og passionsfrugt er en skøn afslutning på nærmest hvilket som helst måltid.
Bemærk
Afkøling: Ca. 1½ time i alt.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm fløde, vaniljekorn og sukker op i en gryde til lige under kogepunktet, og rør, til sukkeret er opløst.
Pres væden fra husblassen, og smelt den i den varme fløde.
Tilsæt minimælk, appelsinsaft, fintrevet appelsinskal samt passionsfrugt, og si blandingen.
Fordel i portionsglas, og sæt dem koldt, til cremen er stivnet.
Halvér passionsfrugterne, og skrab kødet ud. Pres saften fra appelsinerne.
Læg husblassen i blød.
Bring appelsinsaft og sukker i kog, og rør, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, rør husblas og passionsfrugt i.
Si og afkøl. Fordel den næsten kolde gelé på toppen af panna cottaerne, og afkøl. Servér med biscotti på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk