Panna cotta med appelsin og kirsebær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Friske kirsebær er smuk pynt på den kridhvide panna cotta. I en snæver vending kan du bruge kirsebær fra glas.
Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 5-6 timer.
Ingredienser
Udstyr
fire portionsglas
Sådan gør du
Læg husblasbladene i en skål med koldt vand 1 ad gangen, og lad dem ligge i ca. 5 minutter.
Riv appelsinskallen på den fine side af et rivejern. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland dem med flormelis.
Bland fløde, appelsinskal og vaniljeflormelis i en lille gryde, og bring det i kog. Tag gryden af varmen, så snart det koger.
Lun mælken i en anden lille gryde. Tag de udblødte husblasblade op af vandet, og smelt dem i mælken i gryden. Hæld herefter mælkeblandingen i den varme fløde, og rør godt.
Hæld den varme pannacottamasse i portionsglas, og sæt dem i køleskabet i 5-6 timer, til massen er stivnet. Pynt de stivnede pannacottaer med kirsebær, lige før de skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk