Panforte

Panforte er en klassisk italiensk julekage med nødder, kandiseret frugt og varme krydderier. Den smager fantastisk. Prøv selv.

Ingredienser

Udstyr

kageform på 10 x 25 cm

Sådan gør du

Riv skallen af appelsinerne i lange tråde. Blanchér dem i kogende vand tre gange, og lad dem dryppe af. Bring 1 dl vand i kog, og tilsæt sukkeret. Hæld appelsinerne ned i sukkerlagen, og kog dem i 1 minut. Lad dem trække i 24 timer.
Rist mandlerne i ovnen ved 160º i 5 minutter. Hak mandlerne og rosinerne, og bland dem med melet og krydderierne.
Kog honningen sammen med sukkeret og spiritussen, indtil sukkeret er opløst.
Fordel mandel/rosin-blandingen i en kageform med bagepapir på 10 x 25 cm, og hæld sukkermassen udover. Fordel massen jævnt med en våd ske.
Bag panforten ved 160º i 30-40 minutter. Drys flormelissen udover, og pynt med den kandiserede appelsinskal.

Tip!

Du kan sagtens bruge tørrede tranebær eller andet tørret frugt i stedet for rosiner.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
2. december 2019 af .

Foto: Marieke Verdenius

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar