Panforte
2. december 2019
af
Steven Broere.
Foto: Marieke Verdenius
Panforte er en klassisk italiensk julekage med nødder, kandiseret frugt og varme krydderier. Den smager fantastisk. Prøv selv.
Ingredienser
Udstyr
kageform på 10 x 25 cm
Sådan gør du
Riv skallen af appelsinerne i lange tråde. Blanchér dem i kogende vand tre gange, og lad dem dryppe af. Bring 1 dl vand i kog, og tilsæt sukkeret. Hæld appelsinerne ned i sukkerlagen, og kog dem i 1 minut. Lad dem trække i 24 timer.
Rist mandlerne i ovnen ved 160º i 5 minutter. Hak mandlerne og rosinerne, og bland dem med melet og krydderierne.
Kog honningen sammen med sukkeret og spiritussen, indtil sukkeret er opløst.
Fordel mandel/rosin-blandingen i en kageform med bagepapir på 10 x 25 cm, og hæld sukkermassen udover. Fordel massen jævnt med en våd ske.
Bag panforten ved 160º i 30-40 minutter. Drys flormelissen udover, og pynt med den kandiserede appelsinskal.
Tip!
Du kan sagtens bruge tørrede tranebær eller andet tørret frugt i stedet for rosiner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk