Paneret torsk med ovnbagte rodfrugter og aioli

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En omgang fish and chips kan sagtens udgøre et sundt aftensmåltid, hvis du bruger masser af sunde rodfrugter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl og skrub rodfrugterne, og skær dem i stave. Læg dem i en bradepande sammen med upillede hvidløgsfed, og drys med salt og timian. Dryp olie over.
Bag rodfrugterne møre i ovnen i 35-40 minutter. Vend dem rundt undervejs.
Skær fisken i stykker. Dup fisken tør, og dyp den først i mælk og herefter i rugmel. Steg fisken i olie, til den er gylden og sprød. Læg den på fedtsugende papir, og drys med salt.
Pres saften af citronen. Pres hvidløget, og rør det i mayonnaisen. Tilsæt citronsaft, salt og peber.
Skyl og hak persillen, og vend den med de bagte rodfrugter. Skær citron i både.
Servér torskestykkerne med bagte rodfrugter, citronbåde og aioli.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar