Paneret torsk med ovnbagte rodfrugter og aioli
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En omgang fish and chips kan sagtens udgøre et sundt aftensmåltid, hvis du bruger masser af sunde rodfrugter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl og skrub rodfrugterne, og skær dem i stave. Læg dem i en bradepande sammen med upillede hvidløgsfed, og drys med salt og timian. Dryp olie over.
Bag rodfrugterne møre i ovnen i 35-40 minutter. Vend dem rundt undervejs.
Skær fisken i stykker. Dup fisken tør, og dyp den først i mælk og herefter i rugmel. Steg fisken i olie, til den er gylden og sprød. Læg den på fedtsugende papir, og drys med salt.
Pres saften af citronen. Pres hvidløget, og rør det i mayonnaisen. Tilsæt citronsaft, salt og peber.
Skyl og hak persillen, og vend den med de bagte rodfrugter. Skær citron i både.
Servér torskestykkerne med bagte rodfrugter, citronbåde og aioli.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på hjemmelavet aioli