Paneret kylling med ris og karry
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Mør, paneret kylling serveret med en rig og cremet karrysauce hedder på japansk chicken katsu curry. Det er hverdagsmad på den virkelig rare måde.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og skær det i tynde strimler. Skræl ingefær, pil hvidløg, og riv begge dele fint på et rivejern.
Steg karry, løg, hvidløg og ingefær i olie på en pande, til løgene er klare, og det dufter af karry.
Drys med mel, og bland godt rundt. Tilsæt bouillon, og lad saucen simre i ca. 10 minutter. Smag til med riseddike, sojasauce, honning og evt. lidt mere karry.
Kog ris og bønner hver for sig efter anvisningen på emballagen.
Læg kyllingefileterne på et skærebræt, og bank dem en smule med en kødhammer, til de er 1-1½ cm tykke over det hele.
Vend dem i mel krydret med salt og peber, derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp.
Steg kyllingefileterne i olie i ca. 4 minutter på hver side, til de er gyldne.
Skær dem i skiver, og servér med ris, edamamebønner og karrysauce. Drys retten med fintsnittet forårsløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk