Paneret kulmule med bagt blomkål og avocadocreme
11. maj 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Når man bager et helt blomkålshoved i ovnen, bliver det smørmørt og lækkert tilbehør til fisken.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Pil bladene af blomkålen, og skyl den godt.
Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog, og kog hele blomkålshovedet i ca. 5 minutter. Afdryp, og læg blomkålen i et ovnfad.
Smelt smørret, og hæld det over blomkålen. Krydr med paprika, salt og peber. Bag blomkålen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gylden på toppen.
Læg kulmulefileterne i et ovnfad med bagepapir.
Bland rasp, fintrevet parmesan og skyllet og finthakket persille sammen i en skål. Pensl fisken med smeltet smør, og drys paneringen over. Krydr med salt og peber.
Bag fisken i ovnen samtidig med blomkålen i ca. 15 minutter.
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skrab kødet ud. Blend avocado, skyllet persille og cremefraiche til en ensartet grøn creme i en blender. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Drys evt. lidt hakket persille over blomkålen, og servér med kulmule, avocadocreme og brød.
Tip!
Tip: Kan du ikke få fat på kulmule, kan du istedet bruge torsk eller kuller.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk