Paneret flæsk med kartofler og persillesauce

25. juli 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Paneret flæsk er en opgradering af den let genkendelige og højt elskede stegt flæsk, hvor stegeflæsk paneres og får en knasende sprød overflade. Perfekt sammen med en klassisk persillesauce og kogte kartofler.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170° varmluft. Bank flæskeskiverne, så de bliver lidt flade.
Vend dem i sammenpisket æg, blandet med mælk, og dernæst i rasp, blandet med salt og peber.
Steg de panerede stykker flæsk gyldne på en pande i smør i et par minutter på hver side.
Læg dem over på en bagerist, og steg dem færdig i ovnen ca. 25 minutter.
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Pisk mel i. Pisk mælk i lidt ad gangen, så saucen hele tiden er fri for klumper.
Kog den ind i 5-10 minutter. Tilsæt hakket persille og revet citronskal.
Smag saucen til med salt, peber og citronsaft, og servér straks med til kogte kartofler og paneret flæsk.

Tip!

I stedet for at tilberede de panerede stykker flæsk i ovnen, kan du stege dem færdig på panden ved middel varme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar