Paneret fiskefilet med citron og ærter
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Crispy fiskefileter serveret med tre skønne ærtevariationer og et skud sprøde ærtespirer på toppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen af citronen. Vend fiskefileterne i æggehvide i en dyb tallerken og herefter i en blanding af polenta, mel, fintrevet citronskal, salt og peber.
Steg fiskefileterne i smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Rens og hak forårsløget. Bring bouillon og forårsløg i kog i en lille gryde, tilsæt ærter, og kog videre i 2 minutter. Riv skallen af citronen.
Tag gryden af varmen, og tilsæt en smule citronskal og smør. Blend til en ensartet creme med en stavblender. Cremen skal være flydende og lidt skummende. Smag til med salt og peber.
Bælg de friske ærter. Skyl og halvér sukkerærter på langs. Giv ærter og sukkerærter et hurtigt opkog i letsaltet vand i en lille gryde, og hæld vandet fra med det samme.
Anret fiskefileterne på tallerkener på en bund af ærtecreme, sukkerærter og ærter.
Pynt med lidt friske ærteskud, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk fiskefilet